Ankara Keçiören Belediyesi’nin şikayet ve öneri masası “Akmasa” faaliyete geçti.
- Tel: (0312) 361 06 00 nolu telefondan
- Email: akmasa@kecioren.bel.tr
- Web: http://ebelediye.kecioren.bel.tr/webportal/index.php?wwsayfa=47iletişim kanalları ile ulaşabilirsiniz.
Bende kısaca Keçiören’in sorunları ile ilgili bir başvuru gönderdim.
Aşağıda görebilirsiniz.
Şikayetler & Öneriler
1- En büyük sorunumuz trafik. Bugun (04 Ekim 2011) sabah 8’de İncirli’den Dışkapı’ya 1,5 saatte ulaştım. Hergün böyle günden güne artıyor. Milyon nufuslu ilçe şehire sadece Fatih köprüsü ile bağlanıyor ve yıllardır bu bilinmesine rağmen hiç bir proje üretilmedi. Belediyemizin bu konuda Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı ve diğer yetkili kuruluşlara sürekli bu konuyu anlatması ve çözüm bulunması için baskı yapması gerekiyor.
2- Çöp sorunu. Çöpler poşetlere konarak sokağa atılıyor. Berbat bir görüntü ve pislik hakim. Yurtdışında hiç bir yerde böyle bir uygulama görmedim. 15 milyon nufuslu İstanbul’da bile çöpler böyle gelişi güzel sokaklara atılmıyor. Acilen proje üretilmesi gerekiyor.
3- Atıklar sorunu. Çöpe atılan cam,kağıt,plastik gibi geri dönüşümü sağlanabilecek ürünlerin toplanması ile ilgili çalışma yapıldı ancak vazgeçildi. Ayrıca çevreye zararlı pil,kimyasallar,yanık yağ gibi çöplerin gelişi güzel çöplere ve lavobalara atılmaması bunların toplanması ile ilgili vatandaşın bilgilendirilmesi ve bunların toplanmasıyla ilgili çalışma yapılması gerekiyor.
4- Ticari hayat Çankaya ve Yenimahalle ilçelerine göre çok geride. Özellikle üreticilerin ve büyük firmaların iş yapabileceği sanayiler , işmerkezleri kurulmalı,özendirilmeli.
5- Eğlence hayatı çok yetersiz. Keçiörenin yapısına ve kültürüne uygun, Bahçelievler 7.cad, Tunalı Hilmi Caddesi, Ataturk orman çiftliği, Çayyolu Park caddesi, Kızılay’dak Karanfil,Konur Sokaklar gibi yemek yenebilecek,müzik dinlenebilecek veya oyun oynanabilecek,vakit geçirelecek mekanların açılması gerekmektedir. Bu mekanların gecede açık olması gerekir. Keçiörenin bir çoğu bu hizmetleri almak için bahsettiğim yerlere gidiyor ve para oralarda harcanıyor. İlçemiz bu harcamalardan faydalanamıyor.
6-Malasef ilçemizin bazı bölgelerinde gençlerimiz çok eğitimsiz. Bu gençlerin hayata,iş-sanat çevrelerine kısacası modern hayata adapte olabilmeleri için projeler gerekiyor. Belediyemizin çalışmaları var ancak artarak devam etmesi gerekiyor.
7- Mümkün olabilirse, Mavi Göl , Göksu Park gibi büyük piknik ve doğal alanların açılması çok faydalı olur.
ergün sokak sakinlerinin geri dönüşüm posetlerinin eskisi gibi toplanmasını rica ediyorum subayevleri ergün sokak teşekkürler
Nihal Hanım , Keçiören Belediyesini arayarak veya email yollarak talebini iletebilirsiniz. Görevli arkadaşlar çok ilgililer şüpheniz olmasın.
Tel: (0312) 361 06 00
Email: akmasa@kecioren.bel.tr
Yorumunuz denetim için bekliyor.
ergün sokak sakinlerinin geri dönüşüm posetlerinin eskisi gibi toplanmasını rica ediyorum subayevleri ergün sokak teşekkürler
Eğlence hayatı çok yetersiz. Keçiörenin yapısına ve kültürüne uygun, Bahçelievler 7.cad, Tunalı Hilmi Caddesi, Ataturk orman çiftliği, Çayyolu Park caddesi, Kızılay’dak Karanfil,Konur Sokaklar gibi yemek yenebilecek,müzik dinlenebilecek veya oyun oynanabilecek,vakit geçirelecek mekanların açılması gerekmektedir. bu yoruma katılıyorum. gördüğüm gençlerin birçoğu kavgaya meyilli. fazla enerjilerini birbirleriyle kavga ederek atmaya çalışıyorlar galiba. ben rekreasyon lideri olarak bu durumun çözüme ulaşmasını temenni ediyorum. gençlerin ilgisini çekebilecek spor ve eğlence yerleri açılmalı keçiörene.
Ben Nursel bende ev hanınıyım geri dönüşüm için site ve siteler gibi olan yerleşim yerlerine geri dönüşüm kutularından koması gerekiyor.
aynen katılıyorum size,bizim belediye maalasef bu işlere önem vermiyor,,,